RSG SnowCamp / sinds 1985

Heb je vragen? Stuur dan een mail naar h.hageman @ rsg-enkhuizen.nl

OVER ONS

RSGSNOWCAMP, SINDS 1985

Van witte sneeuw en zwarte pistes

Er zijn ondertussen generaties leerlingen meegeweest met het RSG SnowCamp. Van sommige oud-skireizers gaan nu weer de kinderen mee. De ski-snowboardreis is een instituut met vaste waarden maar ook met vernieuwing en altijd met elan.

Neem de busreis vanaf het parkeerterrein bij school. Je reist naar het einde van de nacht en dan sta je in de sneeuw. Hoe gaaf is dat? Alles kan gehuurd en de lessen en de skipassen, alles wordt geregeld en gedaan.

Ik wil het ook even hebben over het legendarische pension Kröll. Er gaan geruchten over het eten of over de bedden. Ze zijn vast waar, of een beetje waar. Ieder kind heeft recht op een portie ongemak. Je moet toch ‘s zomers een sterk verhaal hebben, voor bij de barbecue!

Je leert andere dingen dan op school. Ganz Anders! Skiën en/of snowboarden leer je. Je leert over het leven in de sneeuw, hoog in de bergen zijn, het opgaan in een groep en over veiligheid en zonnebrand. De leiding is lief / streng / geduldig / nors / tolerant en nog veel meer dingen. Het zijn mensen! Als je aan het eind van de skiweek op zaterdagavond in de bus richting Nederland gaat ben je schor / bruin / moe / blij / verdrietig / voldaan / verliefd en nog veel meer dingen. Er ontstaan vriendschappen door alle leerjaren heen. Hoe waardevol is dat?

Er zijn leerlingen waarvan de ouders de reis betalen. En er zijn er ook die er zelf voor werken op zaterdagen in de supermarkt. Is het elitair? Nee. Is het weinig geld? Nee. Uit het feit dat leerlingen jaren achtereen meegaan kan je aflezen dat het bij velen als een geliefde en favoriete reis geldt, heel anders dan schoolkampen of excursies.

Het is een sportief en sociaal geheel waarbij het niet uitmaakt of je van huis uit al vaker ging wintersporten of dat je als ‘absolute beginner’ in de bus stapt. Er valt voor iedereen iets te halen, er is een uitdaging voor elk niveau.

Het zou leuk en fijn zijn om je komend jaar te kunnen begroeten als deelnemer aan het RSG SnowCamp!

Harry Hageman
Initiatiefnemer RSG SnowCamp,
Opleider / docent LO, RSG Enkhuizen

 

BLIJF OP DE HOOGTE

 

RSG SNOWCAMP
Maak kennis met de skisport of wordt
een fantastische skiër of snowboarder

HEB JE EEN VRAAG? STUUR ONS EEN BERICHT

Je naam (verplicht)

Je e-mail (verplicht)

Onderwerp

Je bericht

WIJ GAAN HARD

GAAF WAS HET X-MAS 15/16

LEER SKIËN BINNEN EEN WEEK
LEER SKIËN BINNEN EEN WEEK

Als wintersport nieuw voor je is dan is het SnowCamp DE manier om kennis te maken. Naast skiles wordt er ook snowboardles gegeven.

LET’S BOARD
LET’S BOARD

Zowel voor het snowboarden als het skiën geldt dat je je binnen een week al een hele crack voelt.

WAT HEB JE ALLEMAAL NODIG
WAT HEB JE ALLEMAAL NODIG

Hoe zit het met het materiaal én de kleding die je nodig hebt om te kunnen skiën of snowboarden?

HÉT RSGSNOWCAMP

Het RSG SnowCamp bestaat uit veel L.O.L, skiën en snowboarden. WinterSPORT onder leiding van ski- en snowboardleraren.

INSTA

   KM'S MAAKTEN WE

   JAAR

   LEERLINGEN GINGEN AL MEE

   Ook op de hoogte blijven?